Igår vart det en del festande. Jag mötte Anita, Karin, Anitas nya pojkvän, Lina och hennes polare Anne. Vi skulle till Lisa som bor i Hökarängen. Vi fick ta taxi eftersom det var strul med lokaltrafiken. Anitas kille fick ta och pallra sig hemåt eftersom det var en ”tjejfest”. Han verkade ledsen. Han blev också mycket orolig då det blivit klart att det var han som skulle sitta framme hos taxiföraren. ”Åh nej, jag vill inte sitta där framme. Åh nej!” Haha, en väldigt stressad själ…

Lisa bodde i en mysig liten tvåa med svarta möbler och röda väggar. Vi var inte på bästa humör när vi steg in men så snart vi börjat supa lite blev det bättre. Jag hade en vintetra med vittvin med mig. Hehe, när jag köpte den på Systemet mötte jag Jens. Jag sa att jag skulle ha en vintetra och då sa han: ”Ja men det räcker väl inte för dig!” Jag antar att han tänkte på nyårsafton…

Anita började lira gamla 90-talslåtar typ ”Can’t touch this”, ”Ice ice baby”, ”Push it” m.fl. Vi bara garvade. Lina, Anne och Lisa var faktiskt väldigt trevliga. Det kändes kul att supa med dem och de garvade åt mina skämt, hihi. De var ganska roliga också.

Sen skulle vi dra in till stan för att gå på krogen. När vi kom fram till krogen var vi rätt så fulla. Jag hade ju hört historier om att det kommit nya vakter slängde ut folk för minsta lilla men detta hade jag glömt. När vi skulle gå in såg dörrvakten att jag och Lisa stod och drack i kön (vi hade delat på en flaska cider på tunnelbanan och en bit ut på vägen). ”Ni får inte komma in, för ni stod och drack öl i kön! Det får man inte göra. Inte någonstans på någon krog i hela Stockholm.” Eeeh, ojdå, om jag skulle behöva gå hem, det gjorde ju inte så mycket – krogen är inte mitt favoritställe att vara på, men jag ville inte att Lisa skulle behöva dra. ”Det var inte öl, det var cider…” försökte Lisa. ”Haha, ja just det,” garvade vakten. ”Ja men, det var alkoholfri cider,” sa jag. ”Okey då, jag tror er,” sa han och släppte in oss. Mycket överraskande faktiskt. Klart han inte trodde oss. Men de släpper väl in snygga tjejer, det tjänar de på. 😉 Tur man är tjej, vi har alltid mycket lättare att få komma in på krogen.

Inne på Anchor var en massa folk som jag kände. Calles gamla flickvän var tydligen där. Hon hängde efter honom som en hund och klängde på honom. Hon var väl svartsjuk för att Rita var där. Fy fan, hur kan man nedlåta sig till nånting sånt? Calle visste inte hur han skulle bete sig för att bli av med henne. Och Rita var så jävla cool. Hon brydde sig inte. Hon är ingen sån där brud som skulle hamna i en kattfajt direkt. Rita bara röker en cigg och tar det med ro. Sjukt nog vet ingen hur seriöst det är mellan henne och Calle. Hon säger: ”Folk frågar ifall vi är tillsammans men då svarar jag: hur ska jaaag veta det? liksom.” Haha!

Lars verkade ganska full och jag vet inte hur det började men han snackade om att han ville åka till LA. Sen vet jag inte hur det mynnade ut i att han och jag skulle åka till LA och gifta oss! Det slutade med att vi stod vid bardisken och höll om varandra och snackade om vårt framtida liv som gifta och bosatta i LA. Rita kom då fram och blev lite svartsjuk. ”Jaså, här står ni och raggar på varandra. Jaha ja.” Hon behövde verkligen inte vara svartis på det där, det var ju bara på skoj. Två fulla kompisar som dummade sig helt enkelt.

Jag tog bara en öl. Sen kände jag att jag fått nog. Jag hade ju redan druckit en hel vinare och en halv cider. Så när jag var på toa fyllde jag ölflarran med vatten. Det syntes ju inte genom det bruna glaset. Det ska jag faktiskt göra fler gånger. Bara man dricker någonting, det spelar ju inte så stor roll vad det är. Och en massa vatten innan man går och lägger sig – det gör underverk för baksmällan.